Cirkuszművészeti konferencia október 18.-án az Európai Parlamentben Brüsszelben

Cirkuszművészeti konferencia október 18.-án az Európai Parlamentben Brüsszelben.

A hagyományos cirkuszi értékek megőrzése mellett témája lesz a dr. Újhelyi István Európai parlament képviselő által szervezett konferenciának a hagyományos és új generációs cirkuszművészeti irányzatok együttműködésének megerősítése.

Meghívást és felszólalási lehetőséget kapott Ifj. Richter József a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója és Richter József Alapító.

A konferencián részt vesz többek között: Urs Pilz, a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál művészeti vezetője, Helmut Grosscurth, a European Circus Association (ECA) elnöke és Endrész László, a világhírű Blackpool Tower Circus igazgatója is.

 

Ifj Richter József felszólalásában elmondja, hogy a cirkusz és az állatok több századra visszamenő nagyon régi tradíció, amit mindenképpen folytatni kell, hogyha továbbra is eredeti cirkuszi hangulatot szeretnénk varázsolni sátrunkba. Régi generációs bohócok és állatok nélkül a műsor színházi előadás vagy varietté lenne csak. Fontos téma lesz az állatok kiváló tartása, ismertetni fogja, hogy cirkuszunk mennyi energiát, munkát és időt fektet abba, hogy az állatok első osztályú odafigyelést kapjanak és reméljük, hogy ezek alapján mások is követik majd a Magyar Nemzeti Cirkusz példa értékű állattartását. Országos turnénk alatt erről a közönség is meggyőződhet több rendezvényünkön, ilyen az ingyenes nyílt cirkusznap is. A rendezvényeken bemutatjuk az állatokat, nyílt próbákat tartunk végül a közönség betekintést nyer a kulisszák mögé. Iskolai órát is tartunk a cirkuszban, ahol nem csak dikák résztvevőknek bemutatjuk az állatok mindennapos tartását és kérdéseket tehetnek fel az igazgatónak, aki rögtön meg is válaszolja ezeket.

Október 18.-án 15 órától 18 óráig tart a konferencia, ahol a világ szakemberei fognak összegyűlni, hogy megvitassák a cirkusz jövőjének kérdését. Reméljük eredményes lesz a találkozó.