Ifj. Richter József az Artista Café vendége volt a Fővárosi Nagycirkuszban

Ifj. Richter József az Artista Café vendége volt a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol az ember és állat viszonyáról, együttműködéséről történt a beszélgetés

 
Ifj. Richter József a beszélgetés azzal kezdte, hogy a cirkuszok iránt ma Magyarországon nagyon nagy előítélet van.
Tudni kell különbséget tenni cirkusz és cirkusz között, ugyan úgy  mint állatkert és állatkert között. Vagy egyszerűen a jó és rossz házi állatot tartó ember között.
"A Magyar Nemzeti Cirkusz mint Magyarország legnagyobb utazó cirkusza szeretne példát mutatni az állat tartásban is. Mi állatkerti körülményeket biztosítunk állataink számára  és nem titkolunk semmit. Nálunk meg lehet nézni, hogy milyen jó körülményeket biztosítunk állataink részére." - Ifj. Richter József
József elmondta minden állatnak megvan a tehetsége valamihez egy jó trénernek ezt kell felfedeznie. Nincs semmi kényszer, az állatok azt csinálják amiben ők is örömüket lelik (pl. az emberek között is van akinek a futáshoz van tehetsége és van akinek az úszáshoz .. ez az állatoknál sincs másként.) Ezt kell felfedezni bennük és tovább fejleszteni. Így jön létre egy cirkuszi produkció állatokkal.
 
Cirkusz állatok nélkül nem cirkusz, úgy inkább színháznak vagy variettének lehet nevezni.
József elmondta reméli, ha valóban megépül az új Fővárosi Nagycirkusz épülete, úgy lesz megépítve, hogy az alkalmas legyen állatprodukciók bemutatására  és a tradicionális cirkuszt fogja előtérbe helyezni.
 
ifj. Richter József reméli hogy a tradicionális cirkusz állatokkal sokáig fog működni és ehhez Önökre is szükségünk van! Támogassák a Magyar Nemzeti Cirkuszt ebben a misszióban!
 
Magyar Nemzeti Cirkusz, egy hely, ahol az állatok is jól érzik magukat.