Cirkuszok éjszakája

CIRKUSZOK ÉJSZAKÁJA

2014.július 12., szombat

 

A cirkuszművészetet népszerűsítik 2014. július 12-én Balatonlellén, a Magyar Nemzeti Cirkuszban, az idén második alkalommal megrendezendő Cirkuszok éjszakáján.

Elefántok a Balatonban

A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatósága a rendezvényt nem csupán az éjszakára korlátozza.

Ifj. Richter József cirkuszigazgató hatalmas látványossággal várja a publikumot már a délelőtt folyamán a BL Bavaria Yacht Club-ba.

A Balatonlellére érkező strandolni vágyók nem mindennapi eseménynek lehetnek szemtanúi: a Nemzeti Cirkusz jubileumi gálaműsorában szereplő négy afrikai elefánt mártózik meg a magyar tengerben. Az idén 20 éves Magyar Nemzeti Cirkusz show-jának sztárvendégei, a német Casselly család afrikai elefántcsordája már önmagában is grandiózus látványt nyújt. A 30 éves Mambo a rangidős, és ő az egyetlen hím a hölgytársai: Namda, Kimba és Tonga mellett. Az afrikai elefántcsorda 11:00 órától látható a Balaton partján.

 

2013. július 12. 11:00 óra

Helyszín: Balatonlelle, Köztársaság út 36-38.

Az esemény INGYENES!

 

Egy éjszaka életre szóló élményekkel!

Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz művészei egész estés programmal várják a nagyérdeműt.

Nemcsak a cirkusz 20 éves jubileumi gálaműsorára számíthat a közönség az éjszaka folyamán, hanem lehetőség lesz a kulisszák mögé is betekinteni. Lesz állatsimogató, a cirkusz művészei bepillantást nyújtanak az idomítás folyamatába, emellett a látogatók ki is próbálhatják magukat a porondon.

Az idén 20 éves Magyar Nemzeti Cirkusz minden idők leglátványosabb utazó cirkusz műsorával szerepel. A jubileumi gálaműsorban az első magyarként Arany Pierrot-díjat nyert Richter csoport mellett a cirkuszi világ sztárjai, a német Casselly család négy afrikai elefánttal látható a porondon. A műsor attrakciója, a világ legjobb elefánt akrobata száma, melyben René Casselly Jr. négy fordulatos szaltót hajt végre. A manézsban világhírű olasz bohócok, halálkerék, gumitestű íjásznő és rengeteg meglepetés várja a nagyérdeműt. Tradicionális trapéz számmal a cirkusz kupolájában a Flying Weiss.

Az előadásban Magyarországon egyedülálló módon egy igazi unikumot láthat a közönség: a Nemzeti Cirkusz népes állatseregletének legújabb tagja: az afrikai zsiráf bika, Zambesi Ifj. Richter József cirkuszigazgató mellett lép a porondra.

A műsor énekes sztárvendége: Gregor Bernadett.

 

Magyar Nemzeti Cirkusz

Programterv

Helyszín: Balatonlelle, Rákóczi út 297. (A 7-es főút mellett, a cirkusztéren)

Időpont: 2014. július 12. Szombat

 

19:00 – 19:05  MEGNYITÓ

Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója rövid beszédet tart, melyben bemutatja a rendezvényt, és vázolja a Nemzeti Cirkusz esti programjait.

 

19:05 – 20:00  A MAGYAR NEMZETI CIRKUSZ ZENEKARA SZÓRAKOZTATJA A KÖZÖNSÉGET

A porondon ezalatt a gyermekek kipróbálhatják a tevegelést. Cirkuszunk művészei a gyermekeket bevonva mutatják be a cirkuszi eszközök használatát. Arcfestés.

 

20:00 – 22:30 A 20 ÉVES MAGYAR NEMZETI CIRKUSZ JUBILEUMI GÁLAMŰSORA

Idén januárban, a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon először, első magyarként Arany Pierrot-díjat vehetett át a tradicionális zsoké produkciót bemutató Richter csoport. A 20 éves Magyar Nemzeti Cirkusz jubileumi gálaműsorában a fesztivál sztárjai mellett igazi unikumot láthat a magyar közönség.

A műsor attrakciójaként, a német Casselly család négy fordulatos szaltóval ékesített elefánt akrobata száma látható a repertoárban. A cirkuszi világ legnagyobb elismerését, a Monte-Carlói Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díját begyűjtő René Casselly négy afrikai elefánttal és pompás andalúz lovakkal mutat be grandiózus műsorszámot.

Hosszú évek után újra parádés trapéz szám a kupola alatt: a legendás tripla szaltót a Flying Weiss mutatja be. A kitűnő szórakozásról itáliai bohócok, a Gangnam Style nagymesterei, Steve és Jones gondoskodnak. Forgó halálkerék, gumitestű íjásznő és rengeteg meglepetés teszi feledhetetlenné a jubileumi gálaműsort.

A világszínvonalú produkciók mellett egy igazi különlegesség várja a jubileumi gálaműsorra látogató publikumot: a Nemzeti Cirkusz népes állatsereglete idén egy afrikai zsiráffal bővült. Zambesi, a zsiráf bika fellépése a cirkuszban idomárja, Ifj. Richter József szerint igazi szenzációnak számít.

A Magyar Nemzeti Cirkusz idén minden idők leglátványosabb utazó cirkuszműsorát mutatja be, melyben az afrikai elefántokon, a zsiráf bikán kívül mongóliai púpos tevéket, pónikat, arab, holland fríz és andalúz lovakat nézhet meg testközelből a nagyérdemű.

A MŰSOR ÉNEKES SZTÁRVENDÉGE: GREGOR BERNADETT.

 

22:30 – 23:00  A KÖZÖNSÉG MEGTEKINTHETI A NEMZETI CIRKUSZ UTAZÓ ÁLLATKERJÉT

A nagyérdemű saját szemével is meggyőződhet arról, hogy cirkuszunk a kulisszák mögötti körülmények tekintetében is méltó egyedülálló rangjára.

A külső kifutóban német vendégművészünk, René Casselly mesél négy afrikai elefántjának hétköznapjairól.

 

23:00 – 24:00  EXTRA SHOW

Erre a különleges estére minden fellépő egy extra produkcióval is készül. A műsorból „kimaradt” trükköket tekintheti meg a közönség.

 

23:30 – 24:00 IFJ. RICHTER JÓZSEF CIRKUSZIGAZGATÓ BEMUTATÓJA

Cirkuszunk igazgatója beavatja a kedves nézőket az állatidomítás rejtelmeibe. Az interaktív beszélgetés során a porondon tevék, lovak, póni lovak és a Nemzeti Cirkusz új sztárja: Zambesi, a zsiráf bika.

 

24:00  AZ ESEMÉNY ZÁRÁSA

 

Mindenkit sok szeretettel vár az igazgató, Ifj. Richter József és 70 tagú társulata!

 

CIRKUSZOK ÉJSZAKÁJA

2013. július 12. 19:00 – 24:00 óráig

Helyszín: Balatonlelle, 7-es főút mellett (Rákóczi út. 297.), az Aldi áruház szomszédságában

Kezdés időpontja: 19:00 óra

Információ a Nemzeti Cirkusz műsoráról: +36 20 9354 050

 

Forrás: www.magyarnemzeticirkusz.hu