Balatonlellén indul a turné és Szadán folytatódik a Safari Park!

Július 1-jén Balatonlellén nyitja meg kapuit hazánk legnagyobb utazócirkusza. Jó hír, hogy a nehézségek áthidalására Szadán létrehozott Safari Park-ot továbbra is üzemeltetni fogjuk, így a nyáron még egészen biztosan ellátogathatunk hazánk első és egyetlen autós szafarijába is! „Nem hagyjuk cirkusz nélkül az országot!”

Vadonatúj lovas artistaszámokkal, világhírű nevettetőkkel (Steve és Jones) és további világszámokkal - Motorozás a halálgömbben, a Monte-carloi Arany Bohóc-díjat nyert drótkötél egyensúlyozó, valamint az Arany Pierrot és Arany Bohóc-díjjal méltatott Balett Lóháton produkciókkal - indul a Magyar Nemezti Cirkusz turnéja a tervek szerint és a jogszabályi kereteknek megfelelően július 1-én a Balatonlellén.

„Hetedik generációs artistaművészként, fontos, hogy porondon maradjunk. Nem hagyjuk cirkusz nélkül az országot! Úgy döntöttünk, hogy az újabb jogszabályok és a tervek szerint július 1-jén erősen korlátozott számban ugyan, maximum negyed házzal elindítjuk a turnét második otthonunkban, Balatonlellén. Mivel a várhatóan megengedett nézőszám nem lesz elegendő az egzotikus állatok utaztatásával és tartásával járó költségek fedezésére, direkt erre a turnéra összeállított lovas- és háziállat produkciókkal készülünk az Osztrák Nemzeti Cirkusszal együttműködésben. Ezzel a kooperációval az ő fennmaradásukat is szeretnénk segíteni. Mindemellett a Safari Park is tovább fog üzemelni, így azok sem lesznek csalódottak, akik még nem jutottak el" - nyilatkozta Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, a Safari Park Szada megálmodója.

Hazánk legnagyobb és legszínvonalasabb utazócirkusza május 20-án óriási sikerrel nyitotta meg a Safari Parkot 5 hektáros téli szállásán. „Nem számítottunk ilyen mértékű érdeklődésre. A szafari ötlete régi álmom volt, de jelen helyzetben alapvetően mentőöv számunkra. Az állatok fenntartási költségét önmagában nem fedezi a szafari, de hatalmas segítség és hálásak vagyunk, hogy ezt megvalósíthattuk.”

Jó hír, hogy a balatoni cirkuszi előadásokra a közöség kívánságára visszatér a gyerekek kedvence, az olasz bohóc páros Steve & Jones. A világhírű duó – amely már korábban is szerepelt a Magyar Nemzeti Cirkusz színeiben - hosszas karantén, és az olaszországi drámai szituáció megélése után - végre visszatérhet hozzánk! A fiatal előadóművészek – akik szerencsére teljesen egészségesek - forradalmian megújították a műfajt, modern előadásmódjukkal a mai gyerekekhez szólnak. A tradíciókkal szakító vagány megjelenésükkel és aktuális poénjaikkal minden gyermek, anyuka, apuka, kicsik és nagyok abszolút kedvencei!

Ifj. Richter József arany díjas artistaművész vezényletével kezdi meg a szezont a Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén július 1-jén; miközben édesapja, a Kossuth-díjas Richter József irányításával továbbra is várják az egzotikusállatok és az autós szafari szerelmeseit a Pest megyei Szada Safari Parkba.

MAGYAR NEMZETI CIRKUSZ – Balatonlelle, Cirkusz tér 2020. július 1-től augusztus 28-ig, hétfőtől szombatig 20:00 órától

MAGYAR NEMZETI CIRKUSZ ’SZADA SAFARI PARK’ Előzetes online foglalás kötelező! https://magyarnemzeticirkusz.hu/szafari/

Turnusok: keddtől vasárnapig, hétköznap: 11:00-16:00-ig, hétvége és ünnepnapok: 10:00-17:00-ig. Köszönjük a megosztásokat!