X. Cirkuszok Világnapja - Debrecenben a Magyar Nemzeti Cirkusz

A világnapot 2009 óta ünneplik meg minden év április harmadik szombatján, 2010-ig európai cirkusznapként tartották számon, azóta azonban világszerte megemlékeznek róla.
 
A 25 éves jubileumát ünneplő Magyar Nemzeti Cirkusz ezúttal Debrecenben, a Balmazújvárosi úti TTL melletti területen ünnepli a jeles alkalmat egy ingyenes nyílt cirkusznappal, amely április 20-án szombaton kerül megrendezésre 11:00 - 12:30 között. 
 
A nyílt nap keretein belül gyermekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatják artistaművészeink kellékeit. Hosszú idő után újra trombitát ragad a Nemzeti Cirkusz Alapítója a Kossuth-díjjal is kitüntetett Richter József, akit a cirkusz zenekara fog majd kísérni. 
Meglehet majd nézni az állatidomárok, illetve vadonatúj gálaműsorunk vendégművészeinek próbáit is. 
Simet László csak ezen a napon újra bemutatja a 2012. Londoni olimpia záróünnepélyének légi attrakcióját: Motorozás az 50 méter hosszú és 20 méter magas drótkötélen a cirkuszunk sátrának tetejéig! 
 
Vadonatúj műsorfüzetünk, illetve A második Aranybohóc, a legenda folytatódik című könyvünk dedikálására is sort keríthetnek az érdeklődők. 
 
Backstage látogatás! A rendezvény zárásaként megtekinthetik a Nemzeti Cirkusz kulisszáit, mit rejt a hatalmas vörös függöny, illetve sétálhatnak a hatalmas állatparkunkban és természetesen lehetőség lesz különleges állatok etetésére: várják majd önöket a púpos tevék, zebrák, lámák, zsiráfok!
 
Ezen a hétvégén 5 előadást tartunk. Szombaton és Vasárnap 15 órától és 18 órától, míg Húsvét hétfőn 15 órától a város búcsú előadását.