RICHTER JóZSEF JR.

Ifjabb Richter József 1992. április 7-én született az angliai Swanse-ban, hetedik generációs artistacsalád gyermekeként. Szülei Richter József és Richter Carola szintén artisták voltak. Elefánt- és lovas akrobata produkcióikkal az egész világot bejárták. 

József, becenevén Joci Budapesten járt általános iskolába. A Nádas Ferenc Gimnáziumban érettségizett. Gyermekkorában a Budapesti Honvédban is tornázott. 

Ötévesen már bátyja, Flórián lovas akrobata számában szerepelt, később póni lovakkal lépett fel.

Négy évig profi teniszezőnek készült. Kapros Attila klubjában edzett, ahol a 16 évesek korosztályában 11. volt a magyar ranglistán. Feladva leendő karrierjét, 2008-ban visszatért a cirkusz világához.

„Akinek egyszer a forgács a talpához tapad, azt nem tudja többé onnan levakarni” – tartja egy híres cirkuszi mondás és ez Józsefre, saját elmondása szerint teljes mértékben igaz.

2009-ben a Magyar Nemzeti Cirkusz műszaki vezetője lett, 2013-tól átvette édesapjától a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatását. 

Az igazgatás mellett a műsor aktív fellépője. A Richter névhez méltón, ő is lovas akrobatikában, illetve az állatok idomításában jeleskedik. 

2014. januárjában lovas akrobata csoportjával a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál „A” versenyműsorában lépett fel, a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol először, első magyarként Arany Pierrot-díjat vehetett át a tradicionális zsoké produkciójáért.

A 20 éves Magyar Nemzeti Cirkusz jubileumi műsorában a díjnyertes lovas akrobata számán kívül egzotikus állatokkal lép fel. A manézsban mongóliai púpos tevék mellett Richter József Jr. új partnere : Zambesi, az afrikai zsiráf bika.

Spanyol magasiskola produkciójában pompás fekete fríz lovának, Warbernek a nyergében hódítja meg a női szíveket.